WOW, ik sta versteld van mijzelf!

Gun jezelf alles; ontdek en ontwikkel meer kwaliteiten!

Ik word altijd enthousiast als ik energieke mensen op mijn pad tref. Dan wordt er passievol gesproken over idealen, energie wordt gedeeld, nieuwe ideeën worden bedacht, er wordt veel gelachen en na het afscheid loop ik nog met een big smile te genieten van de passie van de ander. Heerlijk!

Echter sommige mensen komen van ver. Zij hebben een minder prettige periode in hun leven mee gemaakt en zijn toen even hun zelfvertrouwen en eigenwaarde kwijtgeraakt.Zij zijn op zoek gegaan naar datgene waardoor zij altijd straalden en vonden het op een ander pad terug. Mooi he!

live your dreams Hoe ontdek jij meer kwaliteiten bij jezelf? Lees de inspirerende verhalen van James en Etta.

 

James werd projectleider van zijn eigen netwerk

Neem James, hij kwam zonder werk te zitten en voelde zich opzij gezet. Hij stond aan de zijlijn van de arbeidsmarkt en deed niet meer mee. Wat voelde James zich ellendig.

Omdat James geen thuiszitter was ging hij netwerken en bezocht events voor werkzoekenden. Al gauw kreeg James een idee om alle werkzoekenden meer in

The Spotlight te plaatsen: zoveel kwaliteiten van mensen, die moeten worden ingezet! Door het bundelen van verhalen van werkzoekenden ontstond een mooie krant.

James was ineens Projectleider geworden van zijn eigen netwerk: verantwoordelijk voor het op een goede manier inzetten van dit netwerk om zijn eigen doel te halen.

James wist niet dat hij deze kwaliteiten bezat maar opeens was zijn drive, passie en enthousiasme een anker voor velen geworden. Hij ontdekte kwaliteiten van zichzelf zoals het voeren van verkoopgesprekken, gevoel voor vormgeving, mensen enthousiasmeren en het team verder ontwikkelen tot aan het goed kunnen omgaan met deadlines.

Leuk om te weten dat zijn CV er nu heel anders uit ziet en James ook in heel andere richtingen naar werk zoekt. Dit komt goed!

 

Etta is goed in overtuigen!

Etta ging met tegenzin naar haar werk maar wist niet goed waarom dat zo was. Na iedere werkdag was haar energie op en hing zij futloos op de bank, wachtend op het weekend. Dit kon zo niet langer doorgaan zij moest iets gaan doen. Etta wilde meer in beweging komen en ging hardlopen. In het begin ging het moeizaam maar zij merkte wel dat zij meer energie kreeg en al gauw kon zij genieten van een rondje rennen en ontstonden er ideeën in haar hoofd: ze wilde een boodschap afgeven aan de wereld.

Etta ging gesprekken aan met verschillende netwerkrelaties, bezocht bijeenkomsten en rustig ontstond een idee voor het opzetten van een eigen stichting met als doel de aanpak van een maatschappelijk probleem. Zij werd woordvoerster voor deze stichting en had al gauw betrokken bestuursleden aan haar kant.

Ze had ook bedacht om financiering te realiseren door subsidies aan te vragen maar ook door crowdfunding te starten. Ze herkende zichzelf bijna niet terug; was dit de Etta die triest aan de zijlijn had gestaan?

Etta had kwaliteiten ontdekt waarvan ze het bestaan nog niet wist, zoals het kunnen overtuigen van mensen en mensen samenbrengen voor een gemeenschappelijk doel.

 

Nu ben jij aan zet!

Doe zoals James en Etta en blijf niet hangen in een situatie die niet bij jou past. Door te ondernemen en meer te luisteren naar anderen kunnen ideeën ontstaan.

Sta open voor nieuwe dingen en zoek de uitdaging op. Stap voor stap ontdek ook jij meer kwaliteiten van jezelf. Nu ben jij aan zet!

 

Heb jij als lezer nog een tip, laat een reactie achter op www.icagacoaching.nl of via email

info@icagacoaching.nl

Categorieën: Persberichten